grid deluxe
 

Prefektvillan

Prefektvillan från 1890-talet ligger i Botaniska trädgården i Uppsala. Här och i intilliggande Linneanum huserar Swedish Collegium för Advanced Study, SCAS vars verksamhet involverar forskare från hela världen. De inbjudna forskarna kan efter ombyggnaden bo i Prefektvillan där rum med gemensamma kök och umgängesytor skapats. Målsättningen har varit att skapa en unik och inspirerande atmosfär i det exceptionella läget i slottsträdgården. Projektet omfattar åtgärder för att ta fram ursprungliga stengolv, komplettera med massiva trägolv, rensa bort senare tillägg av fast inredning och i möjligaste mån synliggöra den ursprungliga planlösningen. Vinden har inretts till gemensamt vardagsrum och kök. Tillgänglighetsåtgärderna omfattar bl.a. invändig hiss och utvändigt lyftbord.

Beställare: Statens Fastighetsverk

Byggår: 2012

Kategori: Forskarbostäder

Projekttyp: Ombyggnad

Omfattning: ca 600 m²

Foto/illustration: Tim Meier