grid deluxe
 

Just nu söker vi...

På Werket är vi alltid intresserade av att rekrytera kompetenta och kreativa medarbetare. Just nu söker vi:

 • Arkitektpraktikanter till hösten.
 • Byggingenjör med några års erfarenhet. Kunskap om teknisk beskrivning är meriterande.

 • Du ska behärska svenska i tal och skrift.

  Vi kan erbjuda dig…
  … en centralt belägen och inspirerande arbetsmiljö. I våra lokaler i Tullhuset har vi fin utsikt över Fyrisån och centrala delar av Uppsala, endast några minuters promenad från centralstationen.
  … utrymme att växa och utveckla dina kunskaper. Kontorets mångsidighet och storlek gör det till en utmärkt plats att lära sig nya saker då man som medarbetare får arbeta med många olika typer av projekt och delta i allt från idéskisser till projektering.
  … ett arbetsklimat som är öppet och nyfiket. Vi är ett kontor där nya lösningar och alternativa tillvägagångssätt är en del av vårt arbete mot ett hållbart samhälle.
  … en arbetsplats där vi har kul och utvecklas tillsammans! För oss är den sociala biten på kontoret en viktig del av vår vardag. Vi har även som mål att anordna en längre studieresa varje år. Dessa resor har exempelvis gått till Paris, New York och nu senast Wien.

  Välkommen in med din ansökan!
  Skickas till ulrika.westerstrand@werket.se

  werket_kontor_04

  wik

  werkstan

  Här är en liten intervjuserien med några av våra anställda praktikanter.


  Först ut är Sara Karlsson, som har en kandidatexamen inom arkitektur, visualisering och kommunikation vid Malmö Högskola.


  Sara Karlsson


  Berätta lite om vad du fått göra under din praktik hos oss:

  “Jag har fått vara med i flera väldigt olika projekt. Allt från mindre, korta uppgifter till större som varat under en längre tid. Jag har inte bara gjort smådetaljer i projekt, som man kanske tänker att en praktikant får göra, utan har fått mer ansvar och alltid känt att jag varit en del av projektgruppen.”


  Vilket är det roligaste eller mest utmanande projekt du fått jobba med?

  “Ett av projekten som står ut för mig som mest utmanande är en ombyggnation av ett lunchrum och kök på EBC (Evolutionsbiologiskt Centrum) i Uppsala. Det sticker ut för att det endast var jag och den projektansvariga som arbetade med projektet. I och med detta fick jag producera väldigt mycket av det material som togs fram, med projektansvarig som stöd, något som var väldigt utmanande och extremt lärorikt.“


  Varför tycker du att man ska söka sin praktik hos oss på Werket?

  “Werkets allra största fördel är nog dess storlek och variation på projekt. I och med att det är ett mellanstort kontor så finns det mycket utrymme för en praktikant att få utvecklas i olika projekttyper i olika stadier. Jag skulle säga att man också får mycket förtroende och ansvar av projektansvarig och handledare vilket, enligt min mening, gör Werket till en utmärkt plats för praktik. Sen skadar det ju inte att Werket håller till i kanske Uppsalas finaste kontorslokaler, precis vid Fyrisån och stadsparken.”  Intervju nummer två har gjorts med Paulina Oldin. Hon pluggar till arkitekt och har genomfört tre år vid Chalmers Tekniska Högskola.


  Paulina Oldin


  Berätta lite kort om vad du fått göra under din praktik:

  “Jag har främst arbetat med modulprojekt - varit med och tagit fram ett koncept för en grundskola åk F – 9 samt skissat på könsneutrala arbetsmoduler. Jag har även fått rita/skissa på projekt som hotell och restaurang, högstadieskola, kontor och en klockstapel.”


  Vilket är det roligaste eller mest utmanande projekt du fått jobba med?

  “Modulprojektet med grundskolan har varit både roligast och mest utmanande då jag fått vara med från start, skissa och komma med idéer.”


  Vad tycker du att du fått lära dig under din praktik?

  “Jag upplever att jag framförallt fått en väldigt positiv inblick i hur det fungerar på ett arkitektkontor, få testa de kunskaper jag haft med mig från skolan och utvecklas/utmanas ytterligare. Allt från att skissa, ta eget ansvar, vara med på möten och även mer tekniska delar.”